shadow

Weer erfgoed dat verdween in Borsbeek

Op 16-10-2014 nam ik deze foto’s met een bezwaard gemoed. Het vroegere arbeiderswoningetje uit einde 19de eeuw naast het vroegere café “De Congo” is niet meer.
Ook de oude magazijnen van het timmer- en later bouwbedrijf Reusens zijn opgekuist. Hier werden vroeger nog de lichtwagens ontworpen en klaargemaakt door vele vrijwilligers van Borsbeek. Ze stonden dan te kijk op het pleintje aan de Lucien Hendrickxlei. Paula Reusens heeft gelukkig foto’s genomen van de oude en nieuwe toestand, zo hebben we dan nog een herinnering aan wat was. De bestemming van dit vrijgekomen terrein…appartementsblokken?

HW-046HW-050

Walter Janssens
voorzitter-secretaris
DocC Borsbeek

 

 

Facebook Twitter Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *